Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde Kovid-19’a karşı korunma yollarını anlatan broşür vatandaşlara dağıtıldı.
Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik ve il müdürlüğü ekibi vatandaşların yoğun olduğu çeşitli bölgelerde koronavirüs ile mücadele kapsamında bilgilendirici broşür dağıtarak vatandaşları koronavirüse karşı tedbirli olmaya çağırdı.
Çarşı merkezindeki esnafa, cadde üzerinde bulunan ve yolda yürüyen vatandaşlara, maske, mesafe ve hijyen konusunda bilgi veren Çelik, koronavirüse karşı çok dikkatli olunması gerektiğini ve kontrollü sosyal hayat kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini belirtti.
Çelik, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haritada Adıyaman'ın kırmızı kategoride ve çok yüksek riskli bölgeler arasında yer aldığını anımsatarak, "Bu pozisyon ilimizde normalle sürecini geciktirmektedir. Bu süreci en iyi şekilde atlatmanın en temel kurallarını bilerek hayatımızda uygulamamız gerekiyor. Vatandaşlarımızı koronavirüse karşı bilgilendirmek ve koronvirüse karşı alınacak tedbirler konusunda bilgi sahibi yapmak istedik. Bu anlamda hazırladığımız broşürü vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz maske, mesafe ve temizliğin vazgeçilmezleri olmasıdır."ifadelerini kullandı.
Kaynak : PHA